©  Foto:

Besøg Rebild

Har du en dag, en eftermiddag, eller er børnene med? 

Få inspiration til nogle herlige timer under åben himmel.

Start jeres besøg i Rebild hos RebildPorten og bliv tanket op på ideer og inspiration til en dag i Rebild. I RebildPorten finder I skiftende udstillinger og information om skovens flora og fauna. Fra RebildPorten er der ikke langt til de kendte Rebild Bakker – et syn I ikke må snyde jer selv for! – og områdets mange stier og ruter tager sit udspring herfra. Følg for eksempel den certificerede Rebild Bakker Rute, som tager jer med igennem hedeland-skabet, de stejle bakketoppe og høje træstammer. Ruten fører jer også ned til en af områdets fineste kilder, Ravnkilden. Her klukker vandet lystigt mens det vælter ud fra sit fremspring under Rebild Bakker. Ravnkilden er et hit for både børn og voksne, som kan slukke tørsten eller springe over kilden på trædestenene.

De høje bakker kan hurtigt få sultne maver til at knurre. Her står områdets mange restauranter klar til at tage imod. 

Skal madpakken nydes i skovbunden i stedet, så står mange af restauranterne klar med en veltillavet picnickurv til turen, som kan nydes under den åbne himmel.

Når solens stråler brænder igennem, er en tur i Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer et svalende tilflugtssted. Kalkminerne er fuld af smuk kunst og susende flagermus. Er man mere til det historiske eller faglige, kan man nyde Rebildcentrets flotte udstillinger om hhv. Kold Krig og hvordan kalken har været udvikleren for området som vi kender det i dag.

Inden dagen er omme, må I ikke snyde jer selv for et besøg i Troldeskoven, hvor de ældste træer er over 300 år gamle. De krogede bøges mange stammer former sig som trolde og er nogle steder vokset til som ’øjetræer’, og følger man overtroen kan man undgå engelsk syge, hvis man kravler igennem et ’øjetræ’.

I Troldeskoven kan de modige kravle højt til vejrs i skovtårnet ”Høje Odde”, hvor den smukkeste udsigt vil vise sig ud over hele Rebild Bakker.

Har man, som så mange andre, fået lyst til mere Rebild Bakker, så anbefaler vi, at man booker en guide til sit besøg. Guiderne har viden om sjove, faktuelle, spændende historier - og måske også et par røverhistorier eller to - om området og viser jer gerne rundt.

Står eftermiddagen på frisk luft? Så er Rebild Bakker det perfekte sted til at få frisk luft i lungerne og røde kinder.

Fra RebildPorten tager den certificerede vandrerute Rebild Bakker Ruten sit udspring. Hele ruten rammer 10,8 km, men er tiden knap eller står den blot på en eftermiddagstur i bakkernes selskab, så anbefaler vi ’den lille’ Rebild Bakker Rute på 3,6 km. Turen er ikke blot smuk, men den guider dig også omkring nogle af de smukkeste steder i Rebild Bakker – og indbyder til et lille stop ved Ravnkilden, hvor det fredede og rene kildevand klukker lystigt afsted, eller på toppen af Sønderkol, som med 102 højdemeter nok skal få pulsen op!

Den lille tur tager ca. 1,5 time og vil efterlade dig med et indtryk af Rebild Bakker, som giver dig lyst til mere af den flotte natur.
De mange højdemeter giver indbyder jo næsten til en energioptankning, og der er mange muligheder for en dejligt stykke kage og velbrygget kop kaffe, så I er klar til turen videre.

Skal børnene have brændt energi af er der rig mulighed for dette på nogle af områdets mange naturlegepladser.

Røverknolden sætter gang i ungernes fantasi med kæmpe edderkopper og musikalske mariehøner rundt langs legepladsen i skovbrynet. Her kan I også tænde op på bålpladsen og nyde frokosten over åben ild eller lade ungerne bage lækkert snobrød. Når energien er skudt af, giver den friske natur tit tid til små hyggestunder, hvor man kan fortælle sine egen røverhistorier.

Lige bag p-pladsen foran RebildPorten kan man lige skimte legepladsen fra indgangen til Rebild Bakker. Her kan tumlingerne give den gas eller komme helt ned i gear efter at have løbet op og ned i bakkerne med adrenalinen pumpende. At udforske stierne i bakkerne er en aktivitet som børnene synes er sjovt. Så tag børnene med, og se om I kan følge med når de suser gennem stierne op og ned af bakkerne.