©  Foto:

Sønderkol | Rebild Bakker

Oplev hvorfor Rebild Bakker har fået sit navn "Bakker", når I kommer op på Sønderkol, som er det højste punkt i Rebild Bakker.

På toppen af Sønderkol finder du måske en af Danmarks smukkeste udsigter. Når du har nået toppen af Sønderkol står du oppe i en højde på 103 meter over havets overflade og kan se lige ned til Lindenborg Å i bunden af Gravlev Ådal, der ligger 9 meter over havets overflade. 
Det er få steder i Danmark, hvor du oplever så mange højdemeter på så kort en kort distance. Nyd den storslåede udsigt og forestil dig landskabet for godt 2000 år siden sammenlignet med udsigten i dag.

Sønderkol er en såkaldt “falsk bakke”, der er skabt af dybe smeltevandsrender, der blev dannet lige efter istiden. Rebild Bakker er mere et "hul" ned i jorden end bakker op i landskabet, men set nedefra er de imponerende og skaber disse højdemeter, som Rebild Bakker er kendt for.

Sønderkol er en del af Rebild Bakker Ruten, hvor du starter med at vandre opad Sønderkol. Fra toppen kan du se Gryden – hvor der hvert år den 4. juli sker en større fejring af den amerikanske uafhængighedsdag.

Sønderkol ligger 5 minutters gang fra RebildPorten, hvor du ligeledes kan parkere.