©  Foto:

Springkilden

Springkilden findes i Rold Vesterskov i bunden af Lindenborg Ådal. Man kører gennem Rold Skov ad rute 180 og parkerer ved p-pladsen i vestsiden af vejen på Tveden, som er det store, dyrkede areal midt i skoven. P-pladsen ligger tæt på grænsen mellem Rebild og Mariagerfjord kommuner.

Herfra går der en grusvej ind mod vest. Allerede efter nogle få meter deler vejen sig. Her skal man gå til højre. 300 meter længere fremme når man til skoven og fortsætter ad grusvejen - lige ud og nedad, nedad, og atter nedad.

Til sidst havner man i bunden af Lindenborg Ådal. Gør holdt og lyt. Gå efter lyden, og du kan straks se Springkilden. Kilden ligger på højre side af vejen.

Springkilden er – som navnet antyder – en artesisk brønd, som er fremkommet ved, at der er banket et tykt jernrør ned i jorden.

Om vinteren er Springkilden noget helt særligt. Når der er stærk frost, fryser det plaskende vand til is på siderne af kilden, og kildefeltet er glaseret i is.

Det er ikke tilladt at gå videre end til kilden, når man er ved Springkilden. Rold Vesterskov er privat og ejes af Lindenborg Gods.

Find Springkilden på Rold Skov kortet, punkt nr. 34. - Her kan du også vinde parkering og stier

GPS-koordinater:
DMS 56°48'56.0 N 9°47'48.9 E
DD 56.815556 9.796917