Familie på Røverknolden

10 ideér til den næste udflugt

Foto: RebildPorten

Find inspiration til udendørs oplevelser i Rebild, Rebild Bakker og Rold skov. Der er mange muligheder for, at lave forskellige aktiviteter med børn i alle aldre. Her kan du finde inspiration til at sammensætte jeres næste besøg i området.

Liste
Kort
Badning fra badebro ved St. Økssø
Foto: Thomas Ingstrup
01

Badesøer i naturområder

Der er flere muligheder for at bade i skovsøer i Rold Skov og kombinere dagen. Ved store økssø er der udlagt sand fra den østlige side at søen, foruden er der en badebro hvorfra man kan springe i søen. Du kan finde oversigten med områdets badesøer her på siden. 

RoldStor kro, minigolf, miniature golf, rebild, rold skov, rold forest
Foto: Rold StorKro
02

Adventure minigolfbane

Ved Rold StorKro er der en Adventure MiniGolf bane, opbygget som en miniatureudgave af en "rigtig" golfbane med 18 huller af varierende sværhedsgrad (par 3 til 5). Minigolf har åben alle dage imellem 9.00-21.00.

Læs mere
Børnefamilie i Troldeskoven, Rold Skov
Foto: RebildPorten
03

Troldeskoven

Troldeskoven i Rold Skov er kendt for sin krogede bøgetræer, her er der rig mulighed for at børnene kan klatre i træer, kravle igennem øjetræer. I troldeskoven kan du også besøge skovtårnet Høje Odde, som er et 10 meter høj udsigtstårn, hvor selv de mindste kan komme med i trætoppene.

Familie hygge på Naturlegepladsen, Røverknolden i Rold Skov
Foto: Thomas Ingstrup
04

Naturlegepladsen, Røverknolden

Røverknolden er den mest kendte naturlegeplads i Rold Skov og det forstår man godt. Her er mulighed for at gå på opdagelse og her indbydes til hygge og leg i mange timer.

Familie ved teknikbane ved Skørping skole
Foto: Thomas Ingstrup
05

MTB teknikområde, Rold Skov

Bag Skørping skole ligger der en MTB teknikbane, hvor alle aldre kan få afprøvet sin teknik på cykel uanset om det er en erfaren mountainbike rytter eller den mindste i familien, som skal prøve en tur på banen med de mange sving og hop på sin løbecykel.

Bålhygge i Max Henius hytten
Foto: Kjetil Løite
06

Udendørs mødesteder

Udenfor er der højt til loftet og gode muligheder for at mødes med familie eller venner. Her finder du en oversigt over oplagte mødesteder i naturen, så som bålpladser, naturlegeplader, lokale spisesteder samt forslag til sjove natur aktiviteter.

07

Rebildcentret med Thingbæk kalkminer

Rebildcentret med Thingbæk kalkmine kan besøget fra påske til og med efterårsferien. Kalkminerne er helt særlige i forbindelse med lysfesterne, hvor der tændes ca. 3000 lys i minerne.

Kanotur på Lindenborg Å
Foto: Rebild kanoudlejning
08

Kanotur på Lindenborg Å

Bestiller du en kano kan du se frem til nogle timer eller en hel dag på Lindenborg Å. Undervejs er der mulighed for at stoppe ved blandt andet lille blåkilde, hvor man kan drikke af vandet fra kilden. En dejlig oplevelse i noget af Danmark smukkeste natur.

Læs mere
Børn på Boldrup Museum og naturskole
Foto: Nordjyske museer
09

Boldrup museum

Boldrup Museum og Naturskole er der mulighed for at komme tilbage i en tidslomme. Udover at se hvor små forholdene var på husmandstedet anno 1900, så er der rig mulighed for at besøge de mange dyr som bord på museet.

Læs mere
Vandre guide
Foto: RebildPorten
10

Guidet tur

I Rebild, Rebild Bakker og Rold skov er der mange forskellige guider og nogen af guiderne arbejder med børn til dagligt. Kontakt RebildPorten hvis du vil booke en guide i børnehøjde til familieudflugt, en børnefødselsdag eller noget tredje.