©  Foto:

Rold Skov Skilaug

Rold Skov Skilaug

Rold Skov Skilaug er en interessegruppe, der arbejder med skiløbsaktiviteter i Rold Skov. Lauget består af Naturstyrelsen Aalborg, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, Hobro Skiklub, Aalborg Skiklub og Rold Skov Skiklub.

Skilaugsaktiviteter
Skilauget har normalt en arbejdsdag i november med klargøring af skiruten, og derudover arrangeres der forskellige aktiviteter som skitræning, orienteringsløb, aftenløb med pandelampe m.m.

Skiløjpen i praksis
Skiruten er 13 km lang og består af en række rundture, så turlængden frit kan varieres. Turen går forbi en lang række smukke lokaliteter herunder lysninger, moser, søer og udsigter, samt faciliteter som bålplads, skovlegeplads, madpakkehus og for de mere hårdkogte en primitiv overnatningsplads.

Som noget helt nyt i Danmark går store dele af løjpen i sit helt eget permanente tracé, da der i stor udstrækning er gjort brug af de mange åbne stormfaldsarealer som stormen i 2005 medførte. Desuden er der ruteforbindelse til boldbanerne ved Skørpinghallen, som kan bruges ved selv meget lille snefald. Præparering af løjpen foregår med en motorcykel (ATV) med larvebånd, en spormaskine, samt lejlighedsvis en snesamlerenhed, således at der kan laves spor med så lidt sne som muligt.

Langrend i Rold Skov
Vi har formentlig Danmarks bedste langrends-forhold! Naturstyrelsen Himmerland har med stort engagement i samarbejde med Rold Skov Skilaug, udviklet og vedligeholder løjperne. Sporene trækkes op med udstyr, som er tilpasset danske forhold.
Læs mere på Rold Skov Skilaug og Naturstyrelsen Himmerland