©  Foto:

Projekt: Min Naturbog, Rebild Kommune

Om Min Naturbog

Min Naturbog giver Rebild Kommunes børn og forældre inspiration og viden til 12 forskellige naturoplevelser, som de kan opleve sammen i kommunens skønne naturlandskab. Oplevelserne er inspireret af Fritidsrådets Naturkanon med 12 naturaktiviteter, som alle børn skal prøve i deres barndom. Med Min Naturbog sætter vi spot på unikke lokale steder i kommunen, hvor børnefamilier kan opleve naturaktiviteter. I dette digital univers kan forældrene og børnene hente endnu mere inspiration og viden om de lokale naturoplevelser.

Vi håber, at bogen vil inspirere flere børn og forældre til at drage ud i naturen og få nogle gode oplevelser sammen. Bogen tager forældrene og børnene i hånden og gør det overskueligt og sjovt at bevæge sig ud.

Hvem er Min Naturbog målrettet til?

Vi mener, at Min Naturbog vil falde i god jord hos en bred aldersgruppe af børn. Derfor deles bogen ud til alle børn mellem 3-12 år i Rebild Kommune. Afhængig af barnets alder kan man justere på aktiviteterne. De mindste børn vil blot kræve en større hjælpende hånd fra de voksne i forbindelse med naturaktiviteterne. Det vigtigste er, at børnene oplever naturen helt tæt på og får lov til at udforske dens mange spændende sider.

Her på hjemmesiden kan forældrene til børnene få mere information og blive klædt på til naturoplevelserne. Sammen kan de få nogle unikke oplevelser i naturen. 

Hvordan bliver Min Naturbog delt ud?

Min Naturbog deles ud til alle børn mellem 3-12 år. Derfor vil vi fysisk tage ud til alle skoler og børnehaver for at dele bogen ud efter aftale med de enkelte skoler og børnehaver. Bogen vil også blive sendt digitalt til alle forældre gennem Aula. 

Første lancering og uddeling sker på Karensmindeskolen d. 21. marts i forbindelse med morgensamling. Her skabes der ekstra opmærksomhed om bogen, så andre børn og forældre i kommunen kan glæde sig til, at de også snart får fingrene i bogen.

For at vise én af bogens naturaktiviteter vil vi d. 20. april afvikle hulebyggeri med indskolingsbørnene på Terndrup Skole i forbindelse med uddeling af bogen på skolen. Her optages og produceres en kortfilm af processen med børnenes hulebyggeri. Naturvejleder Søren Risborg står for selve aktiviteten med børnene.

Baggrunden for Min Naturbog

Rebild Kommune har etableret et Outdoor-team med repræsentanter på tværs af flere forvaltninger, som arbejder med indsatser, der skal få flere borgere ud at bruge naturen aktivt.

Én af indsatserne, der arbejdes med i teamet, er at få flere børn og familier ud at opleve naturen. Her opstod idéen med at lave en naturbog med inspirerende og lokale naturoplevelser. Vi håber, at bogen bliver et godt startskud til at få flere familier ud i naturen, og vi vil efterfølgende og løbende arbejde med at skabe flere indsatser, der kan øge naturbrugen.