Sne kælk Rebild Bakker

Jul i Rebild

Julen sænker sig over Rebild med mange hyggelige oplevelser for alle. 

I Rebild finder du mange skønne aktiviteter i løbet af julen. Tag på julemarked med familien og vær aktiv i naturen på guidede ture.

Du kan også komme til juletræsfest, julehygge og meget mere. Vil du have endnu mere ro på, så kan du lade roen falde over dig til skønne juletoner.

Mangler du et godt sted til at holde julefrokost, så er mulighederne også gode i Rebild. 

Oplev hyggen på de mange julemarkeder...

Ture, hygge og aktiviteter i naturen...

Oplevelser for både store og små...

Slap af til tonerne af dejlig julemusik...

I festligt lag til jule og nytår...

Lidt inspiration til julebag...

Opskrifterne er fra bogen "På Lurenkig" om en himmerlandsk kogekone som deler ud af livsfortællinger og dejlige opskrifter. Af forfatterne Karen-Margrethe Thomsen og Henrik Bugge Mortensen v. Forlaget Rebild. 

På Lurenkig og mange andre lokalhistoriske bøger kan også findes hos RebildPorten.

Læs mere

Brunkager af Top-Johanne

Kog ½ kg smør, ½ kg brun farin og ¼ kg sirup sammen. Lige inden det når kogepunktet tages det af varmen og 15 g urørt potaske røres i gryden. Bland 1 kg mel med hakket sukat og pomeransskal, grofthakkede mandler (ca. 100 gram af hver). En lille kaffeske stødt nelliker, det samme mål kardemomme og 2 spsk. kanel, og hældes i den lunkne dej. Æltes godt, først i gryden og så på bordet. Dejen rulles ud til tykke pølser og sættes koldt, gerne til næste dag. De skal være helt stive. Skæres ud med en skarp kniv, og de skal helst være tynde, så går det lettere. Lægges på en smurt plade og bages i ca. 6. minutter ved 200 grader.

Vaniljekranse fra Gudumlund

250 g smør

250 g sukker

500 g hvedemel

1 tsk. Vaniljesukker

1 æg

1-2 spsk. Vand

Blødt smør, hvedemel, sukker, kornene fra en vaniljestang, vaniljesukker, æg og vand æltes godt sammen. Dejen stilles koldt før brug. Dejen køres igennem en kødhakkemaskine med en stjerneform eller rulles blot ud og formes til små kranse. Lægges på en smurt bageplade og bages ved 200 grader i ca. 7-8 minutter. Opbevares i kagedåser.