Vandring i Rebild Bakker, par, den hvide rute

11 ideer til oplevelser i Rebild

Foto: Daniel Brandt Andersen

Der venter mange spændende oplevelser i Rebild, hvor I både kan opleve Rebilds aktive, natur og kulturelle del. Mulighederne er uanede, skulle I være i tvivl eller skulle der forekomme spørgsmål er RebildPorten altid en god start på dagen og jeres tur. 

Liste
Kort
MTB i Rold Skov, par, far og søn
Foto: RebildPorten
01

MTB og cykling i Rold Skov

Mangler I fart og spænding i jeres hverdag har Rold Skov meget at byde på. I kan blandt andet prøve kræfter med MTB. I kan cykle på alle etablerede veje i hele Rebild, men i Rold Skov finder du store udfordringer med flere MTB-ruter, en ekstremt svær downhillbane samt Danmarks første børne-MTB rute.

Veninder ved Store Økssø og badesøer
Foto: RebildPorten
02

Badesøer

I Rebild er der plads til mange aktiviteter - også badning ved nogle af de flotte søer, som vi har i området. Oplev blandt andet Madum Sø og Store Økssø, som begge er nogle af landets reneste søer. De er begge flittigt brugt til badning af både lokale og turister. Søerne kender ikke til årstiderne, så de bliver benyttet både sommer og vinter.

Kildevandring, Ravnkilden, veninder Rebild Bakker
Foto: RebildPorten
03

Kildevandring

Rold Skovs kilder hører til de mest vandrige i Nordeuropa. De mange kilder i området skyldes kalken i undergrunden, så grundvandet let kan sive op. I vil kunne støde på Ravnkilden, Store Blåkilde, Lille Blåkilde, Gravlev Kilde og Kovads Bæk. Dette er bare et lille udpluk af de mange kilder, som Rebild har at byde på.

Guldbæk Vingård, vinmarker og vinvandring
Foto: RebildPorten
04

Vandring i vinmarkerne

I hjertet af Himmerlands runde blide bakker ligger én af Danmarks nordligste vingårde opstået, nemlig Guldbæk Vingård. Her kan i komme på en vandring i vinmarkerne med en spændende fortælling om dyrkning af vin i koldt klima og om årets gang i vinmarken og vineriet.

REGAN Vest
Foto: Nordjyske Museer
05

Museumsbesøg

Der emmer af historiske begivenheder i Rebild, som til tider har været barsk for de lokale på egnen. Derfor er der naturligvis flere museer, som I kan besøge, når I kommer på tur til Rebild. Oplev blandt fortællingen om udvandringen, 2. verdenskrig, den lokale røverbande og meget mere.

Fiskeri ved Buderupholm fiskesø, fiskeri i Rebild
Foto: RebildPorten
06

Fisketur i Rebild

Er I til fiskeri og ro i sjælen - så har vi naturligvis også det i Rebild. Åer og søer i Rebild byder fiskerne velkommen og der er gode muligheder for selv at fange aftensmaden og samtidig opleve en enestående natur.  

Kanotur ved Lindenborg Å, Rebild Bakker Kano
Foto: RebildPorten
07

Kanotur

Naturen i og omkring Rebild Bakker og Rold Skov er præget af diversitet, den huser både skov, bakker, søer, kilder og åer. Sidstnævnte gør det muligt at se landskabet fra et andet perspektiv. Lindenborg å er 47 km lang og snor sig gennem dalen vest for Rebild Bakker, hvor der er rig mulighed for at arrangere turen præcist efter jeres behov.

Vandring i Rebild Bakker, par på den hvide rute
Foto: Daniel Brandt Andersen
08

Guidet vandreture

Rebild Bakker har ikke fået sit navn uden grund. I kan tage på vandring i bakkerne og dens flotte landskab både på egen hånd eller med en guide. Vi tilbyder i årets løb mange guidede ture med forskellige temaer og længder, som I vil kunne nyde godt af, hvor I ligeledes kan få stillet den lille sult hos nogle af områdets lækre restauranter efter en god tur med mange højdemeter. 

Tri ved Søen, Events i Rebild Bakker og Rold Skov
Foto: RebildPorten
09

Events i Rebild

Er I til sport, action eller kultur? Så har vi i Rebild mange forskellige artede events i løbet af året - blandt andet Tri ved Søen, MTB Marathon, 8 timers trailløb, Opera i Rebild. Listen er lang, så det er kun fantasien, der sætter grænser på, hvad I vil prøve i Rebild Bakker og Rold Skovs flotte natur.

10

Trailløb i Rebild Bakker og Rold Skov

I Rebild Bakker har vi nogle højdemeter, der ikke ses mange andre steder, hvilket giver en unik mulighed for at få pulsen op i en helt fantastisk ramme i naturen i Rebild Bakker og Rold Skov. Så udfordrer din kæreste, ven eller veninde om hvem der kommer først over målstregen.

11

Gårdbutikker og lokale smagsoplevelser i Rebild

Tag på en inspirationstur i det lokale fødevaremarked med lokale specialiteter, såsom kød, gin, vin, øl og brugskunst. I vil komme til at smage, dufte og føle på Rebild og de smagsoplevelser vi har at byde på.