Naturen i Rebild

Sydlandske turister efterspørger: Køligere klima, bæredygtighed og oplevelser for familien

6.9.2023
Foto: Jørne

Sydlandske turister efterspørger: Køligere klima, bæredygtighed og oplevelser for familien

Sydlandske turister efterspørger: Køligere klima, bæredygtighed og oplevelser for familien

Sommeren i Rebild har i år budt på en stigning i den internationale turisme, sammenlignet med de seneste år, herunder også perioden før Covid-19. Vores fokus på bæredygtighed, ren natur og muligheder for udendørsoplevelser for hele familien spiller blandt andet også en afgørende rolle, når de rejsende begrunder deres tur til Rebilds bakker og natur.

-Vivi Schnefeld, forpagter af Danhostel Rebild fortæller, at der gennem hele sommeren har været mange besøgende fra landene lige syd for Danmark. Dette gælder både nærområderne herunder Tyskland og Holland, men også Italienere, Franskmænd og Spaniere er ude efter outdoor-oplevelser i den rene og skønne natur i Rebild. Ofte er det dog ikke overnatninger af mange dages varighed, da de rejsende også ønsker at opleve mere af, hvad Danmark har at byde på.

Vivi´s antagelser underbygges af tal fra Danmarks Statistik og VisitDenmark, hvor stigningstakten for de nævnte lande i årets første måneder lyder på hele 72,5% for Rebildområdet. Dette er sammenligninger mellem de seneste to år.

De certificerede vandreruter i Rebild Bakker har længe været populære blandt både danskere og udenlandske turister. Men flere og flere turister har også fået øjnene op for de oplevelser som Hærvejen kan give dem. I den vestlige del af Rebild slynger Hærvejens vandrerute sig, mens Hærvejens cykelrute går i den vestlige del af Rebild Kommune.

-Vi oplever en stigende efterspørgsel på hostels og herberger til de cyklende og vandrende på Hærvejen, nævner Jan Krage fra RebildPorten. Han fortsætter, - Og vi ser det som en klar tendens, at flere sydeuropæiske rejsende finder vej til Rebild. Et godt eksempel og måske et pejlemærke for fremtidens turister, er en familie på to voksne og to børn på henholdsvis 4 og 6 år. De rejste denne sommer med fly fra Spanien til Aalborg, hvor de lejede cykler. I løbet af nogle uger skulle de cykle til Billund på Hærvejen, hvorefter de igen tog et fly hjem til Spanien. Børnene trådte til i pedalerne, for når de trampede hårdt, ville de blive belønnet med en tur i Legoland!

De udenlandske turister finder inspiration til rejserne igennem andre rejsende og via RebildPortens hjemmeside og udenlandske hjemmesider, blogs og apps.

Generelt om Hærvejen
Hærvejen er en ikonisk cykel-og vandreoplevelse, som tiltrækker mennesker fra nær og fjern. Her kan interesserede vandre og cykle sig til små øjeblikke og storslåede oplevelser i deres eget tempo. På Hærvejen kommer man helt tæt på dansk kulturhistorie, naturen, og ikke mindst sig selv og ens følgeskab. Vandre- og cykelrutens mere end 500 km går gennem de jyske landskaber fra Vesterhavets kyster over istidslandskabets høje sletter, gennem det flade landbrugsland til heder, enge og kuperede bakkedrag.

Hærvejen skaber sammenhæng fra nord til syd, hvad end man er på vej til mål, der ligger i Jylland, i Skandinavien eller ude i det store Europa. Hærvejen er på én gang en historie og en rejse. Fra nord til syd, fra fortid til nutid, fra det ydre til det indre, fra lokal til international. Her snor historiske vejforløb sig med en attraktiv ruteføring og skaber en rute med international gennemslagskraft og lokal værdi.

Jan Krage
Destinationsudvikler

Destinationsudvikler (Marketingansvarlig)

jakr@rebild.dk