Skovbad i Rebild National Park

Naturen trivsels- & velværeværktøj

Foto: Fotograferne Vesterbro

Hjerneforskning viser at naturen gør en stor forskel på, hvordan vi agerer, når vi flytter mødelokalet ud i naturen.

Hjerneforskning viser at naturen gør en stor forskel på, hvordan vi agerer, når vi er i naturen. Frontallapperne - egentligt kaldet for hjernes direktør- det er her vores tankevirksomhed, empati, adfærd, personlighed sidder, og når vi flytter mødelokalet ud i naturen, opnår vi et større fokus, produktivitet og kreativitet.

MEETNATURE kan facilitere læring omkring personlig ledelse og mindfulness og hvordan dette kan føre til et sundt arbejdsliv. Kurserne kan afholdes i grupper eller individuelt, afhængig af ønske og formål.

Et andet utraditionelt arrangement kan være et nordisk skovbad. Skovbadet kommer fra Japan, hvor det betegnes Shinrin Yoku og betyder at være indhyllet i skov. Når du skovbader, så er du indhyllet i naturen og bruger dine sanser mere end dine tanker. De japanske studier viser, at skovbadningen kan reducere blodtrykket, nedsætte stress ved at stimulere nervesystemet, øge koncentrationsevnen og energiniveauet. Den nordiske fortolkning af skovbad, består af guidninger ind i rolige bevægelser, korte og langsomme vandringer i stilhed, guidede sansninger og stillesidning.

Kilde henvisning:
Thuri Kledal, PhD, Naturterapeut, Coach, Bodymovement Terapeut,
Ejer, Guide og Undervisningsleder af Naturrefugium

https://naturrefugium.dk/   

Anette Ravn
Certificeret skovbadsguide, Udd. ved Naturrefugium

https://anetteravn.dk

Vinterbade i Store Økssø

Foto:Kjetil Løite

Ønsker I at komme på kulturhistoriske vandreture i og omkring Rebild, Rebild Bakker og Rold Skov kan MEETNATURE eksempelvis byde på natur- eller dyrevandring, stjernevandring, natvandring eller en historisk vandring om 2. Verdenskrig eller om REGAN Vest.

En guidet kulturhistorisk vandretur og/eller inspirationstur kan naturligvis kombineres med den årlige sommerfest eller julefrokost. 

Investeringen i at rykke ud i naturen for en stund, kan være stor berigelse for arbejdsglæden og det mentale mindset.

Vi glæder os til at byde velkommen i Rebilds enestående og berigende natur.

Jane Pilgaard
Kontakt:

Teamkoordinator / MEETNATURE ansvarlig

japi@rebild.dk