Rold Skov

Praktisk information om Rold Skov

Find vej

Vandretursfolder Rold Skov 
Vandretursfolder Rebild Bakker og Gravlevdalen
Kort over hele Rold Skov

Rold Skov og Rebild Bakker ligger centralt i den østligste del af Himmerland, syd for Støvring og nord for Arden. Motorvej E45 løber umiddelbart vest for området, der nås ved frakørsel 33 - Haverslev (sydlige del) eller 31 - Støvring Syd (nordlige del). Statens del af Rold Skov ligger centralt i skovkomplekset og afgrænsningen fremgår af vandretursfolderens kort.

Jernbanen Århus – Aalborg krydser skoven nord – syd og der er station i Arden og Skørping (IC tog samt nærbane fra Aalborg til Skørping). Busforbindelser med stop sammesteds samt Rebild, Rold, Årestrup m.fl.

Bus og togforbindelsermed oplysning om transport af cykler.

Parkeringspladser fremgår af vandretursfolderne. Populære pladser er:

  • Rebild ved indgang til nationalparken, hvor der er nem adgang til en række vandreruter i Rebild Bakker og skoven øst herfor med Ravnkilde
  • Skørping skole med Rold Skov Trailcenter (mountainbike, O-ruter, ski, sundhedsspor m.v.)
  • Fruesko P-pladsen på Buderupholmvej – nem adgang til Bjergeskoven, ådalen
  • Mosskovpavillionen – start på den populære rundtur om St. Økssø
  • Stabelpladsen ved Arden – Hesselholt Skov, hundeskov, legeplads, bålplads

Handicapfaciliteter

I statens del af Rold Skov er mange skovveje i så god stand, at de kan befærdes med kørestol, dog uden der kan ydes garanti herfor. Omkring St. Økssø er anlagt en sti specielt beregnet til færdsel for kørestolsbrugere. Her findes også en fiskeplads for kørestolsbrugere.

Vis hensyn – færdsel i naturen

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt. Husk reglerne gælder primært for statens del af Rold Skov. Vil du færdes i de privatejede dele af skoven, gælder der andre regler.
Læs om offentlighedens muligheder for færdsel i naturen

På cykel
Der må cykles på alle stier og skovveje, men ikke i selve Rebild Bakker og så må der ikke cykles i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje.
Læs ogsåMTB-kodeks
Læs omMTB ruternei Rold Skov

På hesteryg
Der er fri ridning overalt i den nordlige del af statsskoven Rold Skov undtagen på gravhøje og andre fortidsminder. I skovens sydlige del, syd for en linie ca. fra Skovridergården Mosskovgård i øst til skovløberstedet Mørkehus i vest (1,5 kmsyd for Rold Storkro) er ridning imidlertid kun tilladt ad de afmærkede spor (afmærket med gul hestesko). Læs mereom ridning i Rold Skov. 

Med hund i skoven
Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i skoven, og det bliver anmeldt til politiet, hvis man lader sin hund løbe løst. I de særlige hundeskove må du dog gerne lade din hund løbe frit - under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig.
Find hundeskovene i Rold Skov på Ud i naturen kortet.
Læs også Med hund i naturen

Del denne side

Kort og ruter

Find diverse kort og ruter lige her. Du kan downloade kortene direkte og printe dem ud eller tilgå dem fra din telefon når du skal ud i naturen...

RebildPorten

 Få inspiration til din ferie, personale- eller måske familie- udflugten. Vi har masser af informationer Rebild Bakker og Rold Skov området.

 

 

Det sker i Rebild

Begivenhedskalender - Det sker i Rebild

Der er rigtig mange arrangementer i Rebild og du kan finde den store oversigt lige her...