RebildPorten

Travetur gennem Rebild Bakkers historie + Rebildkrans

Søndag den 3. oktober kl. 13:00-16:00

Rebild Bakker er de gode historiers landskab. Hver en bakketop og hver en kløft gemmer på spændende, underfundige og farverige beretninger. Henrik Bugge Mortensen, der har været dybt nede i historien, og derfor kender Danmarks første nationalpark som sin egen bukselomme, er guide og fortæller. På turen rundt skal det bl.a. handle om Rebildfesternes skaber, der emigrerede til Amerika pga. ulykkelig kærlighed, krybskytten og spåkonen, Rold Skovs krogede bøge, bondekonen på toppen, der etablerede stedets første gæstgiveri, kildevæld, Hørgdalen, de mange verdensstjerner som har kastet glans over bakkerne og meget meget mere. Traveturen slutter med kaffe og Rebildkrans på Rebildhus, for det er også en del af Rebild Bakkers historie. Det var i køkkenet på Rebildhus at opskriften til den landskendte wienerbrødskrans blev skabt.

Varighed: Traveturen er ca. to timer efterfulgt af kaffe og wienerbrødskrans på RebildHus. 

Distance/terræn: Ca. 5 km. i kuperet terræn. Ikke egnet for gangbesværede og barnevogne.

Pris: 150,- inkl. kaffe og rebildkrans på RebildHus

Mødested: Ved RebildPorten, Rebildvej 25A, 9520 Skørping

Praktisk information: Husk påklædning og fodtøj efter vejrforholdene. Turen egner sig ikke for dårligt gående. På turen kan du købe den store bog ”Rebild Bakker” skrevet af Henrik Bugge Mortensen til kun kr. 100.  

Tilmelding: Tilmelding til "Travetur gennem Rebild Bakkers historie + Rebildkrans"

Guide: Henrik Bugge Mortensen

 

Turen er i forbindelse med Vandringsweekenden 2021 i Rebild - se og læs hvad du ellers kan opleve i denne weekend som står i vandringens tegn.