Navnkundige træer

Foto: RebildPorten
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Rebildvej 25a

9520 Skørping

Kontakt

E-mail:joj@elvis.dk

Lørdag den 31. oktober 2020 kl. 10.00 - 15.00

Om turen:
Rebild Guide, Ole Jensen, inviterer til en slentretur i den glødende efterårsskov, rundt til træer med navne, skovens største gravhøj og de mange hulveje skabt af vores forfædres handelsveje og studedrifter. I Rold Skov står der adskillige træer med navne, men skynd jer at komme med på tur, en del træer eksisterer ikke mere eller er på vej til at blive til træruiner. Enkelte nye kommer til,
det seneste er Quistorffs Gran, opkaldt efter historie fortæller og forfatter Helge V. Qvistorff i 2008, til ære for manden der nok har samlet og skrevet mest om Rold Skov.
Skikken med at give træerne navne skriver sig langt tilbage, til hver træ med et navn knytter der sig en sjov historie, ofte om en person eller en hændelse. På turen møder vi Klodholm Bøgene som nu er en træruin, turen fortsætter til andre Navnkundige træer med spøjse historier. Når vi har nydt den medbragte madpakke og kaffe på et udvalgt sted, fortsætter vi ad sporet hvor vi også hører flere kulturhistoriske fortællinger som fx trækulsvidning. Turen afsluttes ved Max Henius-hytten ved RebildPorten.

Pris:
60 kr. pr. deltager - Halv pris for børn under 10 år. 

Tilmelding:
Skriv en mail til joj@elvis.dkinden den 24. oktober.

Mødested:
RebildPorten - Rebildvej 25a, 9520 Skørping.

Niveau:
Turen er ca. 7 km i kuperet terræn. Denne tur kan køres af klapvogne med store hjul. Turen er ikke egnet for gangbesværede.

Andet:
Medbring madpakke og kaffe som nydes på et udvalgt sted under turen. Husk fornuftig fodtøj og påklæd dig efter vejrets forhold.

Guide:
Ole Jensen

Vandreturen er en del af vandringsweekenden i Rebild 2020, som du kan læse mere om her.

Adresse

Rebildvej 25a

9520 Skørping

Åbningstider

31 Oct 20 / 31 Oct 20

lørdag

10:00 - 15:00

Sidst opdateret af