Gå til indhold
©  Foto:

Løvfaldstur i Rold Skov

Lørdag den 14. oktober klokken 10:00-14:00

Lørdag den. 14. oktober klokken 10:00, inviterer Rebild Guide Ole Jensen til en slentretur i den glødende efterårsskov, rundt i Rold Skov, til træer med navne og historie. I skoven står der adskillige træer med navne, men skynd jer at komme med på tur, der en del træer der ikke findes mere eller er på vej til at blive til træ ruiner. Enkelte nye kommer til, det seneste er Quistorffs Gran, opkaldt efter historie fortæller og forfatter Helge V. Qvistorff i 2008, til ære for manden der nok har samlet og skrevet mest om Rold Skov. Træet blev navngivet på Helge Quistorffs 70 år fødselsdag.
Skikken med at give træerne navne skriver sig langt tilbage og til hver træ med et navn knytter der sig en historie om en person eller en hændelse. På turen møder vi Forstrådens Gran, en kæmpemæssig stor Douglas gran, og den har et barn der hedder Skovriderens Gran. Vi tar et kig skovridergården Mosskovgård inden turen fortsætter til adskillige andre Navnkundige træer med spøjse historier. Når vi har nydt den medbragte madpakke på et udvalgt sted og fortsætter vi ad sporet hvor vi også hører lidt om skovens huse og deres tidligere beboere. Turen afrundes med et kig på Danmarks største træ målt i vedmængde.

Mødested: Statsskovens P. plads, Møldrupvej 26, Skørping.
Terræn/distance: Turen er kan køres med klapvogn med store hjul. Og guiden opfordrer til at medbringe madpakke og kaffe som nydes på et udvalgt sted. Husk også vand, for turen er på er ca. 6 km. og varer ca. 4 timer.
Pris: Voksen kr. 80,00, børn under 12 år kr. 40,00
Tilmelding: Send en mail til: joj@elvis.dk - betales via: Mobile Pay: 2195 8808

Turen er en del af i alt 4 Vandringsdage 2023, som afholdes af Rebildporten. Se hele programmet her

Share your wonders: