Mountainbike i Rold skov

Eventsæsonen skydes i gang i Rebild

7.5.2021
Foto: RebildPorten

Mens flere af de store festivaler netop har måttet aflyse, tager eventarrangørerne i Rebild kampen op.

Den kommende outdoor eventsæson står for døren og med ikke mindre end 18 kommende sportsevents i Triatland Rebild, hvor kalenderen for alvor har dømt aktivitet og socialt samvær i Rebilds smukke natur henover sommeren.

I år er der også flere nyheder på plakaten, og der er noget for enhver smag lige fra en spritny DGI gravelrute til et ultra hårdt trail løb, hvor de som løber længest formår at løbe 100 km på 15 timer i Rebilds bakkede landskab.

Sidstnævnte løber af stablen lørdag den 21. august og her bliver formen og ikke mindst benmusklerne for alvor sat på prøve, når en rute på 6,67 km i Rebild Bakker skal forceres time efter time. De, der når i mål inden for en time får lov til at nyde endnu en runde, og således fortsætter det i op til 15 timer.

’Selve løbet handler ikke om at komme først, men det bliver et spørgsmål om hvor stærk man selv er både fysisk og mentalt; om man når at løbe runden inden for tidsgrænsen for derefter at beslutte sig for endnu en runde, fortæller arrangør Morten Klingenberg fra løbetosset.dk, der både lover lækkert depot i camp området og god trail-karma.

Grusvej, legendariske depoter og mere trail

I år satser DGI også på endelig at kunne sende 350 deltagere ud på en spritny gravel rute fra Rebild til Viborg, som en del af det efterhånden legendariske Hærvejsløb. Løbet skulle have haft premiere i 2020 men blev, som så meget andet, udskudt til 2021 og ifølge arrangørerne er løbet da også værd at vente på:

Der venter deltagerne en fanstatisk tur i smuk natur og med nogle af Danmarks bedste depoter og for mange deltagere er selve oplevelsen faktisk vigtigere end tiden, fortæller Rene Vinter Olesen, fra DGI Midtjylland, der står bag Hærvejsløbet.

Udover Gravel starten melder op til 800 landevejsryttere også sin ankomst samme dag til et af de legendariske depoter på toppen af Rebild Bakker. Og som om det ikke er nok toppes dagen med 8 timers trailløb arrangeret af Mark Laursen, stifter af Runners DK og Sports Universe.

Attraktiv outdoor destination

De nævnte events er blot et lille udsnit af de mange spændene både sports – og kulturevents, der hvert år finder vej til Rebild. For at hjælpe eventarrangørerne bedst mulig på vej arbejder RebildPorten målrettet med både lokale og eksterne eventarrangører med henblik på at brande Rebild Kommune som en attraktiv outdoor destination for både arrangører og deltagere.

Alle events bliver naturligvis tilpasset Covid-19 retningslinjerne på det aktuelle tidspunkt så følg med på både Triatland Rebilds facebookside og RebildPortens hjemmeside for nyeste aktuelle information.

Pernille Mulvad Møller
Destinationsudvikler og eventkoordinator

Destinationsudvikler (Eventansvarlig)

pmmo@rebild.dk

Mobil:+45 22607289

Allan Brix Nielsen
Destinationsudvikler

Destinationsudvikler (Social Media Manager, Triatland og grafisk udvikling)

abni@rebild.dk

Mobil:+45 22607249