Run O'clock

Run O’Clock i Rebild National Park

27.7.2021
Foto: Morten Klingenberg

Lørdag d. 21 august afholdes der et løb i den smukke natur i Rebild National Park og Rold Skov. Løbet hedder Run O’Clock og er et trailløb for alle, hvor der både er plads til at udfordre sig selv og være social med andre løbeinteresserede.

Et unikt løb, hvor tiden bliver afgørende for distancen

En særlig løbeoplevelse i et af Danmarks mest kuperet og flotteste naturområder. Run O’Clock er inspireret af backyard ultra konceptet, hvor man løber én omgang inden for én time. Ruten er på 6,7 km og ved hver klokketime genstartes uret, hvor en ny omgang kan begynde og løber du alle 15 omgange, har du løbet 100 km.

Det unikke ved dette løb er, at du selv sætter tempoet, så længe du når i mål inden næste omgang. Løbet handler dog ikke om at komme først, men om at blive ved time efter time og dette skaber en særlig dynamik i løbet, hvor alle er velkommen. Hvis du når en omgang inden den næste starter, kan du nyde en velfortjent pause i depotet. Du har pause fra den tid du kommer i mål og til næste omgang starter. Så når du at løbe en omgang på 50 minutter, så har du altså 10 minutters pause inden løbet går i gang igen.

Det sociale sammenhold ved løb er også i fokus

Løbet er ikke kun for dem som vil slå personlige rekorder og løbe flest omgange, det er også for dem som vil opleve det sociale sammenhold der er ved større løbeevent.

Det er et unikt løb, da måden man løber på i Run O'Clock er anderledes frem for eksempelvis et marathonløb. Run O'Clock handler ikke om at komme først eller nå en omgang på kortest tid, det handler om at blive ved, time efter time. Nogle løber hurtigt og andre løber langsomt og dette løb imødekommer alles løbestil.

siger Morten Klingenberg fra løbetosset.dk som er arrangør bag Run O’Clock og han ser frem til at kunne afholde dette nyere og anderledes løb i Rebild.

Til Run O’Clock er man også social på en helt anden måde, både i depotet og ude på ruten. Ved startområdet skabes en camp stemning, hvor deltagerne har sat telte op og hvor man i pauserne har mulighed for at snakke og være sociale med andre.

Deltagerne kan tilpasse deres tempo ved hver omgang og dermed møde nye løbere, da man løber på kryds og tværs med forskellige mennesker med forskelligt tempo. Alle løbere starter sammen ved hver omgang, så langt hen ad vejen følges man ad. Og når de sidste løber over målstregen står de andre deltagere og hepper

Løbet er også til dem som gerne vil udfordre sig selv. Løbet er opbygget sådan, at man fokusere på hver enkelt omgang og ikke hvor mange omgange og kilometer der er tilbage.

Rammerne i Run O’Clock gør at man kan løbe længere end man troede fordi det ikke handler om tid, men om omgange. Det giver deltagerne mulighed for at presse sig selv til at løbe langt

Alle deltagere får en helt unik medalje. Ved hver omgang man gennemføre får man et vedhæng til medaljen, hvor der også står hvor mange kilometer man er oppe på.

Morten håber på at deltagerne på dagen bliver inspireret til fremover at bruge naturen når de løber og at de går hjem med en følelse af at have udfordret sig selv på en anderledes måde. Morten ser også frem til at samles med de mange andre løbeinteresserede og dele oplevelsen med dem.

Alt det praktiske og tilmelding

Løbet skydes i gang lørdag d. 21 august kl. 08.00 og sidste omgang starter kl. 22.00. Deltagerne sendes ud på ruten, der snor sig gennem både Rebild National Park Rold Skov. Start-og målområdet er på græsarealet ved parkeringspladsen til Rebild Bakker. Der er stadig billetter og salget lukker den 17. august 2021.

Flere aktiviteter og events i kalenderen

De besøgende kan se frem til flere aktiviteter og events i Rebild, Rebild Bakker og Rold Skov hen over sensommeren og efteråret. På programmet er der andre sportsevents som Rundt om Rold, RSCS MTB race, Rebild 2 Dages, Rold Skov Open Water, Vandringsweekenden 2021 mm.

Følg med på RebildPortens hjemmeside, hvor kalenderen løbende opdateres. RebildPorten står som altid klar til at hjælpe arrangører og besøgende.

Pernille Mulvad Møller
Destinationsudvikler og eventkoordinator

Destinationsudvikler (Eventansvarlig)

pmmo@rebild.dk

Mobil:+45 22607289