Downhill cup i Rold skov

DM-ugen i Rebild

17.6.2022
Foto: Rocco Peditto

DM ugen i Aalborg løber af stablen fra den 23.-26. juni. Det er et stort samlende nationalt sports event, som viser og hylder dansk eliteidræt. Man kan fristes til at sige et mini-OL på dansk grund, nærmere betegnet Aalborg og Nordjylland.

DM disciplinenerne for mountainbike (MTB) afvikles lørdag og søndag i Rebild Kommune - Stendalen i Rold Skov. Foruden mountainbike kommer DM i landevejsløb (linjeløbet) igennem den vestlige del af kommune omkring Øster Hornum søndag den 26. juni.

“At et så stort event som DM ugen benytter de fantastiske faciliteter, som Rebild Kommune har at byde på er noget, som vi er stolte af at kunne bidrage med. Vi glæder os at byde eliterytterer i Danmark velkommen i Rebild, Rebild Bakker og Rold Skov i noget af Danmark smukkeste natur og give gæster og andre mulighed for, at opleve rytterne på tæt hold, når de kommer forbi på spor og asfalt.” siger Pernille Mulvad Møller, destinationsudvikler RebildPorten

Det er den lokale MTB klub “Rold Skov MTB”, som står for alt det praktiske omkring mountainbike delen til DM. MTB klubben står ligeledes for to af de ialt 11 ruter som køres ved årets Hærvejsløb med knap 5000 deltagere, som bliver afviklet samme weekend.

“De to store arrangementer viser noget om spændvidden af det Rold Skov kan, når det kommer til udendørs idræt. Kun få hundrede meter fra et breddearrangment som Hærvejsløbet, er det muligt at samle den absolutte elite, også på internationalt plan, indenfor mountainbike sporten - det er et stort kadeau til området, og de faciliteter vi har. Vi kommer forventeligt til at servicere mere end 2000 deltagere og tilskuere ved de to events, og det er klart, at det trækker enorme veksler på alle vores engagerede frivillige medlemmer, om at give noget af deres fritid til klubben. At det kan lade sig gøre at gennemføre sådan en weekend med kun frivillige kræfter viser noget om den opbakning der er til de frivillige foreninger både i lokalområdet generelt, og i særdeleshed i Rold Skov MTB - Henrik Grøn, fra klubbens løbsudvalg.

Til Hærvejsløbet er en af ruterne fra Aalborg-Viborg, med bakkespurt på Hulvejen ved Rebild Bakker, hvor deltagerne kan køre i depot og få en pause. Inden de første kommer i depot bliver en anden gruppe på ca. 330 deltagere sendt afsted på gravel ruten, som har start i Rebild ved Rebild Bakker inden de kører mod Viborg.

“Det er guld værd med klubber og foreninger, som vil være frivillige til de mange events i vores område. De frivillige er en uundværlig brik når puslespillet med at præsentere spændende events året rundt skal lægges.” fortsætter Pernille Mulvad Møller.

Sport og kultur i én og samme weekend

Det årlige folkemusiktræf bliver afviklet lørdag den 25. juni på Kulturstationen i Skørping, som Museum Rebild arrangerer. Derudover vil der være Midsommerlounge ved det tidligere Skørping privathospital med lokale specialiteter, DJ’s, loungemusik samt mad og drikke fra lokale aktører. Et gratis event, som hylder den lokale opbakning, som forekommer i Rebild Kommune.

En spændende weekend i Rebild er forude.

Pernille Mulvad Møller
Destinationsudvikler og eventkoordinator

Destinationsudvikler (Eventansvarlig)

pmmo@rebild.dk

Mobil:+45 22607289