Stjernehimmel Rebild Bakker

Oplev stjernerne i Rebild

3.3.2021
Foto: Ruslan Merzlyakov

Oplev den fantastiske nattehimmel fra toppen af Rebild Bakker.

Tag det varme tøj på og fyld termokanden, så er du klar til en spektakulær og anderledes naturoplevelse i Rebild National Park. Alt hvad det kræver er en skyfri nattehimmel og svagt månelys.

RebildPorten har fået den internationale anerkendte og prisvindende astrofotograf Ruslan Merzlyakov til at udpege de bedste stjernespots i bakkerne. Med sit kamera, har han taget nogle fantastiske billeder af nattehimlen.

Udover de flotte billeder, som kan nydes både her og på RebildPortens hjemmeside, har han markeret udvalgte fotolokationer på et kort, så du nemt kan finde de samme steder – alle med udgangspunkt i Rebild Bakker.

Rebild Bakker er nemlig et af de bedste udflugtssteder i Nordjylland, hvis man ønsker at opleve stjernelys sammen med de æstetiske konturer af de høje bakker i nattemørket’, fortæller Ruslan Merzlyakov, der også har optaget en flot stjernefilm fra området.

Stjernebillederne er er endnu et eksempel på store oplevelser i naturen, som RebildPorten ønsker at formidle til folk. Skoven er åben 24/7 – 365 dage om året, og der venter smukke oplevelser ude i mørket.

’Naturen byder på stor diversitet af oplevelser og rummer noget for enhver. Stjerneturene er noget helt særligt, som bør opleves en sen aften time eller i nattens mørke. Tag familien med på tur, arranger den romantiske stjernetur eller skab en oplevelse med gode venner, der er god plads og store vider og vi lover, at det er noget ganske særligt udtaler Erhvervs- og turistchef Jane Lindberg

For at få den bedste stjerneoplevelse skal månen være så tæt på nymåne som muligt. Derudover er det vigtigt, at man giver sine øjne tid til at vænne sig til mørket. Efter ca. 20 minutter er øjnene i stand til at opfange det svage lys. Så jo mere tålmodig du er, jo mere af stjernehimlen vil du kunne se. 

https://www.rebildporten.dk/rebild/ud-i-naturen/stargazing-i-rebild-national-park

Pernille Mulvad Møller
Destinationsudvikler

Destinationsudvikler (Eventansvarlig)

pmmo@rebild.dk