John Birk i Rold skov

Hele Rebilds John Birk er stadig derude!

16.7.2021
Foto: RebildPorten

Tag med John Birk på nye eventyr i Rebild, hvor han denne gang finder sig selv i uvante omgivelser og tager nye udfordringer op.

Og John er ikke bange, fordi ingen opgave er for stor for John Birk. 

"Jeg ku’ blive herude for evigt – og det bli’r jeg nok også."

Tilbage i sommeren 2020 lancerede RebildPorten en personlighed, som skulle tiltrække besøgende til området i Rebild, Rebild National Park, Rebild Bakker og Rold Skov. John Birk hedder karakteren og han er ranger, der lever i, med og af naturen. Outdoor og friluftslivet løber i årene på John, og ifølge ham selv, kunne han blive i naturen for evigt. Sidste år blev det til otte film med karakteren og nu er han tilbage med nye film samt nye skæve og skøre udfordringer. 

"Der er ingen udfordring, som er for stor til John Birk, heller ikke når det kommer til omtale på internettet."

Siden RebildPorten sidste år skød kampagnen Back To Rebild i gang på Facebook og Instagram er interessen for John Birk vokset. Den sjove og skæve personlighed har taget internettet med storm. Videoer, som er blevet delt på Facebook, er nået ud til flere tusinde, som deler, liker og kommenterer.

“John Birk for president” og “Jag ælsker John Birk...Deet jo heelt manific, - maan får viirkli' lyst til aatt prøøvvv sel'...” er bare nogle af de reaktioner John har fået.

Det er især i kommentarfeltet på Facebook at folk er vilde med John og hans sjove og skæve udfordringer og eventyr. Flere venner tagger hinanden og viser interesse, der må konkluderes at folket vil have mere John Birk!

"Man kan ikke sige, man ikke er til noget. Man er nødt til liiige at prøve det."

Hele Rebilds John Birk er tilbage i med nye udfordringer og nye oplevelser, og denne gang i uvante omgivelser, da han er blevet inviteret indenfor til en wild night på hotelværelse og til cooking i køkkenet med kokken Alexander.

John er, som vi kender ham, en rigtig friluftsmand, der foretrækker at sove udenfor under åben himmel. Han er derfor en smule spændt, når han skal bo og sove i, for ham, uvante omgivelser. Det med indendørs hotelværelse med fjernsyn, badekar og en blød seng er ikke just naturligt for en ranger som John. “Jeg vil ikke sige, jeg er bange, for jeg har aldrig været bange før, men jeg er da en lille smule spændt, det kan jeg da mærke i mine ben”

På Facebook er danskerne dog helt vilde med John Birks overnatning og synes det er en “Perfekt hotel anmeldelse” som én har kommenteret. En har også bemærket, at John Birk til sidst i filmen tager badekåben med sig, så selvom han erkender, at det med hotel ikke lige er noget for ham, har han alligevel svært ved at slippe badekåben.

John skal også for første gang prøve kræfter med madlavning i et indendørs køkken. Det er en udfordring, når man er en rigtig friluftsmand, der elsker mad med smagen af bål og duften af skov. “Du skal have smagen af bål” lyder det fra John, som har godt gang i sit gasblus. Til sidst skal der smages på signaturretterne “Det vil jeg faktisk kalde for en Rebilds signaturret, der dufter en lille smule som at være i skoven” John må til sidst erkende, at selvom Alexanders ret ikke smager af bål, så er det alligevel så lækkert, at han lige er nødt til at tage lidt med hjem til senere.

Er du ligesom John til shelters og mad over bål? Eller mere til luksusseng, restaurant og morgenmadsbuffet? I Rebild er mulighederne mange, og du finder inspiration til din næste overnatning og spisested på rebildporten.dk, hvor der er samlet en række oplevelser i et John Birk univers.

Jane Pilgaard, Teamkoordinator i RebildPorten, er positiv over den store interesse.

Vi har flere gæster, som sætter sig i vores formidlingsrum i RebildPorten og ser alle filmene fra ende til anden, alle med et godt grin. Dertil kommer, at de kommentarer der skrives på Facebook til John Birk, viser at overvejende mænd spejler sig i John Birk, at han vækker en glad og forveningsfuld følelse, og at han inspirerer dem til sjove og skæve eventyr. De vil gerne være i John Birks selskab og tage med ham på eventyr i Rebild og Rold Skov.

Der er ingen tvivl om at John Birk har sat sit præg på de besøgende både i formidlingsrummet og online. Du finder alle filmene med John Birk på RebildPortens hjemmeside og YouTube kanal.

Nogen af John Birks favoritter

Flere og flere efterspørger at komme til Rebild, fordi de har oplevet John Birks univers. Nu kan du også gå i John’s fodspor og blive guidet til oplevelser. RebildPorten har nemlig gjort det nemt for gæster at få adgang til alle John’s favoritter, som er samlet i en pakke, du kan tilgå via din smartphone. Brug en stund, en dag eller en weekend i Rebild, uanset om du kommer som familie, alene eller med venner, og bliv inspireret til oplevelser, ophold og action, når John Birk deler ud af sine favoritter. Du finder dem alle sammen her https://pack.to/1212452

Jane Pilgaard
Teamkoordinator

Teamkoordinator / MEETMATURE ansvarlig

japi@rebild.dk