Kalkmineløbet i Thingbæk kalkminer

Efteråret nærmer sig og det samme gør årstidens løb og events i Rebild

24.8.2022
Foto: Rocco Peditto

Den kommende efterårssæson for udendørs aktiviteter står for døren. Mange løb og arrangerede vandreture vil i løbet af efteråret blive skudt i gang i Rebild, så der er lagt op til masser af socialt samvær og naturoplevelser i Rebilds smukke natur.

To af de signaturløb som er tilbage efter to års pause, er Guldbækløbet og Helosan Kalkmineløb, som begge løber af stablen i de kommende uger.

Guldbækløbet - Vinmarker, landsby og skov
Guldbækløbet finder sted lørdag den 3. september i Guldbæks smukke omgivelser. Hele ni private lodsejere har givet grønt lys til, at der denne dag kan løbes en unik rute.

Der er mulighed for at deltage i 3 forskellige løbedistancer - 1/8 maraton, 1/4 maraton, 1/2 maraton og 2 vandreture, der følger de 2 afmærkede ruter. Der er start og mål ved Guldbæk Friskole.

Løbet foregår på privat jord omkring Guldbæk og går gennem udfordrende og afvekslende terræn. Løbet byder både på bakker, grusveje, skov og vinmarker ved Guldbæk vingård. Med den smukke omgivende natur og hyggelige landsby stemning, er der lagt op til et helt unikt trailløb for hele familien.

Helosan Kalkmineløb – Kalkminer, kildevæld og skov
Den 24. september er der en unik finale på alle ruterne, som slutter med en tur igennem de smukke Thingbæk kalkminer med bl.a. skulpturkunst, flagermus og spændende fortællinger om minernes fortid.

“Det tiltrækker også mange, at løbet ender inde i Thingbæk kalkminer. De sidste 200 meter før mål løber man i de afkølede og smukt oplyste minegange. Det er helt fantastisk at afslutte i sådan nogle fantastiske kulisser, efter man har løbet langt” fortæller Anders Revsbech, medlem af Støvring Løbeklub og teknisk koordinator af løbet.

Foruden Thingbæk Kalkminer og den enestående natur med Rebild Bakker og Rold skov, der omgiver dem, kan man undervejs på ruterne forsyne sig med vand ved væskedepoterne fra de naturlige kildeudspring ved Ravn- og Skillingbro Kilde langs ruten – en oplevelse uden sidestykke i Danmark. Dit startnummer gælder også som entrebillet til hele Rebildcentret, hvor du kan opleve kildetårnet eller en udstilling omkring den kolde krig.

Løbet tilbyder forskellige løbs- og vandre distancer på 3, 4, 10,5 og 21,1 km. Der er derfor rig mulighed for, at hele familien kan deltage.

Udover de to nævnte signaturløb, som står for døren, så vil de næste større events i Rebild være Stafet for livet, Rold Skov Open Water, March mod Ensomhed, Kulturugerne, Rebild Bakker – Nat trailløb, Rebild 2-dages orienteringsløb, Spøgelsesløbet og sidst men ikke mindst Vandringsweekenden med masser af guidede ture. Alle arrangementer vil give mulighed for at få en super oplevelse i naturen.

På RebildPortens hjemmeside har du mulighed for at finde mere detaljeret information og tilmelding til de forskellige arrangementer.

Pernille Mulvad Møller
Destinationsudvikler og eventkoordinator

Destinationsudvikler (Eventansvarlig)

pmmo@rebild.dk

Mobil:+45 22607289