Rebild Kulturuger

Rebild Kulturuger

Kulturugerne, som traditionen tro vil løbe af stablen medio september, vil i år bære præg af idéerne og engagementet fra forårets tabte finale om Kulturpunkt 2013.Det blev som det måske er nogen bekendt, den skæve og farverige idé, Bunkerlove, om at udsmykke bunkerne langs Vesterhavskysten, som i sidste ende løb med pengepræmien.

Regeringsbunker "REGAN Vest"

I Rold Skov, 60 meter under en tilgroet kridtbakke, ligger 5.500 m2 helt unik danmarkshistorie. Et bunkeranlæg, opført i dybeste hemmelig under Den Kolde Krig i perioden 1963-68, med det formål at huse regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig.

Historien om RebildPorten

I gamle dage var de traditionelle røde træportaler 
fra statsskovene symbolet for Rold Skov og Rebild Bakker. 
Men nu har området fået en ny portal – RebildPorten, 
der nu er det samlingspunkt, der informerer, 
inspirerer og aktiverer de besøgende; en port til naturen, 
historien og de mange muligheder for oplevelser i området. 

Vandretur i Rebild

Vandring i Rebild og Rold Skov

Uanset årstid er skoven tilgængelig for alle. I foråret med sine lysegrønne farver, om sommeren i al sin pragt og vælde, rødmalet i efteråret og sneprydet om vinteren. 

Fiskere ved Store Økssø

Fiskeri i Rebild

Åer og søer i Rebild byder fiskerne velkommen og der er gode muligheder for selv at fange aftensmaden og samtidig opleve en enestående natur. Læs mere om lystfiskeri her. Men husk at hvis du er mellem 18 år og 65 år skal du altid have fisketegn. Køb dit fisketegn her

Golfferie i Rebild

Golf

Rold Skov Golfklub

Klubben har en smuk 18 hullers bane, der snor sig gennem bakkerne i udkanten af Rold Skov med udsigt til det Himmerlandske landskab. Hullerne følger naturens oprindelige former, og flere af dem krydser vandløb og bringer områdets søer i spil.

Cykleferie i Rebild

På cyklen i Rebild

Der er mange muligheder for stop undervejs, for at bade i en af de dejlige skovsøer, lade børnene boltre sig på naturlegepladserne, benytte en af de mange etablerede bålpladser til fri afbenyttelse eller overnatning på en af de mange naturlejrpladser i området.
Du kan vælge at køre på egen hånd, eller følge de markerede cykelruter. Turistbureauet er behjælpeligt med gode cykelkort og turforslag.

Røverne fra Rold

Røverne fra Rold

Det er i øjeblikket ikke muligt at booke nye røveroverfald.

 

Ellers har du nu mulighed for at krydre vandreturen med dette festlige og overraskende indslag. 

Med et overfald af de fæle og utilregnelige røvere kan udflugten eller vandreturen blive en oplevelsen du sent vil glemme. 

Guider i Rebild

Vi tilbyder en lang række tematiserede 2 timeres guidede traveture
De guidede traveture foregår bl.a. i Nationalparken Rebild Bakker, Gravlev Ådal, Troldeskoven, Bjergeskoven og St. Økssø området.  På alle ture er der rigtig meget at fortælle omkring historien, naturen, geologien - og ikke mindst de mange gode historier der knytter sig til denne egn.

Rold Skov

Rold Skov

ROLD SKOV
75 % af skoven er i privateje og denne del ejes primært af 3 godser:
Lindenborg, Nørlund og Willestrup. Staten ejer de sidste 25 %, og dette areal administreres af Skov- og Naturstyrelsen Himmerland.

I 1826 bestod skoven hovedsagelig af mere eller mindre åben bøgeskov vekslende med krat, udstrakte moser og heder. Fra 1850 tog man for alvor fat på tilplantning med nåletræ.

Rebild Bakker

365 dage om året er Rebild Bakker et storslået og smukt kuperet hedelandskab, men én dag om året er bakkerne fest og farver. Det er på den amerikanske uafhængighedsag, den 4. juli, hvor turister, dansk-amerikanere, lokale, verdenskendte talere og ind imellem også kongelige, samles i bakkerne og deltager i årets Rebildfest.

Søerne i Rebild

Få en enestående naturoplevelse ved områdets smukke søer

Store Økssø
ligger smukt inde i Rold Skov, omkranset af skovens træer.
Søen ligger umiddelbart ved Mosskov Pavillonen, som er et yndet og gammelt traktørsted og udgør et populært udflugtsmål for hele familien.
Der må bades i søen, og selvom vandet er brunt, er det glimrende badevand.