Foredrag v/ generalløjtnant Kjeld Hillingsø

Generalløjtnant Kjeld Hillingsø udgav i 2004 bogen Trusselsbilledet – en koldkriger taler ud.

Nordjyllands Historiske Museum har været så heldige at få Kjeld Hillingsø til at komme og holde et foredrag med udgangspunkt i egne oplevelser som militær befalingsmand under Den Kolde Krig. Foredraget lægger sig op Nordjyllands Historiske Museums arbejde med at få koldkrigsanlægget REGAN Vest åbnet for offentligheden.

Under foredraget vil Hillingsø komme ind på, om truslerne mod Danmarks suverænitet var reelle, og hvordan vi i Danmark, politisk og militært forholdt os til situationen under Den Kolde Krig. Hillingsø fortæller på baggrund af egne erfaringer om både det militære og politiske system i Danmark – som en del af NATO -ligesom han også behandler Warszawapagts planer, eventuelle brug af atomvåben og vedvarende spionage i perioden. Afslutningsvis trækkes der linjer til det verdensbillede, vi ser i dag. Er vi mon på vej ind i en ny kold krig?

Museumsdirektør Lars Christian Nørbach vil fortælle om planerne for åbning af REGAN Vest for offentligheden. Og mon ikke Hillingsø vil supplere med fortællinger fra dengang, anlæggets var i drift, og hvor han selv bl.a. var chef for Enhedskommandoen for den nordlige del af NATOs Centralorganisation og Forsvarets Operative Styrke.

Dato:
Tirsdag 12. juni kl. 19-21.30

Billetpriser:
125 kr. inkl. 10 kr. i online administrationsgebyr.

Sted:
Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping

Varighed:
Ca. 2½ time

Billetter:
Du kan købe billet ved at vælge dato i kalenderen her til højre. (På mobil i kalenderen herunder). 
Du kan også købe billet på Aalborg Historiske Museum, Algade 48 frem til kl. 17 på dagen.
Der sælges ikke billetter ved foredraget, og museet forbeholder sig ret til at afvise gæster, der ikke har gyldig billet.

Bemærk venligst: Købte billetter refunderes ikke

 

 

Booking

Foredrag v/ generalløjtnant Kjeld Hillingsø

Antal 115,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Combine er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 2685 Combine A/S, Dannebrogsgade 58A, 9000 Aalborg, CVR: 37 34 20 84
Combine A/S

Nordjyllands Historiske Museum

Nordjyllands Historiske Museum
Kontakt
Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48
9000 Aalborg
Tlf. 99 31 74 00
historiskmuseum@aalborg.dk
nordmus.dk
Nordjyllands Historiske Museum