Naturens Spisekammer

Naturens spisekammer

Naturen byder på et righoldigt udvalg af smagsoplevelser

- lige fra Birk og Brombær over Hyld og Kvan og til Skovsyre og Violer. Men man bliver nødt til at lære planterne at kende, så man ikke tager fejl af dem – der er ingen vej uden om.

Brændenælder, mælkebøtter, fladstjerne, fuglegræs, mælder. Gederams, lindeblade, engkarse, vinterkarse, vejbred, alm syre og skovsyre er blot nogle af de planter og urter, du kan finde i naturen og som kan udgøre et smagsfyldt og i øvrigt sundt tilskud til måltidet.

Der vokser sunde og spiselige lækkerier overalt, som giver et frisk pust til den daglige madlavning og som er helt gratis! Og så er en udflugt i naturens spisekammer simpelthen god mentalhygiejne. Det er godt for både krop og sjæl, at bevæge sig ud i naturen og indsamle spiselige planter, urter, bær, frugter, rødder, nødder, svampe og bark. 

... hjemme i køkkenet kan du bruge dine indsamlede råvarer til at fremtrylle de skønneste safter og sirupper, chutneyer og marmelader, kryddersmør og kryddersnapse, urteteer og supper..

Du kan også gå ”all in” og fange din egen fisk, som du kan tilberede sammen med alt hvad du har sanket i naturen. I Rebild er der masser af muligheder for at få fisk med hjem – enten fra en af vores fiskesøer, eller fra områdets søer og åer. Her kan du fange både aborre, ørred, gedde og ål.
Læs meget mere om fiskeri i Rebild.

3 retter med vilde urter, anbefalet af naturvejleder Jan Kjærgaard

Sursød syresuppe:
Tilsæt æbler, løg og gulerødder i en urte- eller hønsesuppe og kog grønsagerne møre. Herefter sluttes af med en håndfuld friskskårne syreblade, der koges med til suppen skifter farve fra grøn til olivenfarve.

Kartoffelfrikadeller med urtesalat:
Skvalderkål, løgkarse, vejbred og fuglegræs. Hakkes fint og blandes med mosede kartofler, samt æg og mel for at binde det sammen. Steg det varsomt på en pande som frikadeller og server med en salat af lindeblade, blandet med fladstjerne og det gule fra mælkebøtterne, måske tilsat et drys engkarse.

Dessert:
Af stængler fra den lakridssmagende spanske kørvel.

Spiselige svampe, gårdbutikker og restauranter i Rebild:
På svampejagt i Rold Skov
Smagen af Rebild 

Del denne side

Det sker i Rebild

Begivenhedskalender - Det sker i Rebild

Der er rigtig mange arrangementer i Rebild og du kan finde den store oversigt lige her...