Sider

Gravlev Kilde

Rold Skov-områdets mange kilder hører til Nordeuropas vandrigeste kilder. Intet andet sted mellem Alperne og Nordkap findes der kilder, der giver så maget vand. En kildes størrelse måles ved vandføringen, som er det antal liter vand, der løber igennem kilden pr. sekund.

På svampejagt i Rold Skov

Spisesvampe er i høj kurs i en tid, hvor mad fra naturen igen er blevet en skattet del af familiens køkken. Det er en dejlig aktivitet for hele familien, det giver motion, frisk luft og natur på nært hold og så er det også en jagt med elementer af spænding, konkurence og en lille smule magi.

Naturens Spisekammer

Naturen byder på et righoldigt udvalg af smagsoplevelser

- lige fra Birk og Brombær over Hyld og Kvan og til Skovsyre og Violer. Men man bliver nødt til at lære planterne at kende, så man ikke tager fejl af dem – der er ingen vej uden om.

At spise ude hører med til den gode ferie....
Mange nyder at gå på restaurant – og vi kan også byde på mange hyggelige og rigtig gode spisesteder i alle prisklasser og for enhver smag - lige fra en røvermiddag til en pizza.

Sommer i Rebild er uforglemmelige øjeblikke i Rebild Bakker og Rold Skov – hvor der er tid til at nyde livet stille og roligt, men også i fuld fart……

Træer med historie

I Rold Skov findes der rigtig mange specielle og flotte træer, nogle af dem er blevet opkaldt efter personer, der havde deres færden i skoven og en betydning for området og skoven.

Bjergeskoven

Naturen i Rebild

Rold Skov, med hedelandskabet Rebild Bakker, byder velkommen året rundt.

Uanset årstid er området tilgængeligt for alle. I foråret med sine lysegrønne farver, om sommeren i al sin pragt og vælde, rødmalet i efteråret og sneprydet om vinteren. 

Planter i Rold Skov

Selvom en meget stor del af skovmassivet Rold Skov er domineret af nåletræsproduktion, findes der alligevel i skoven områder, der byder på botaniske oplevelser i særklasse.

Ravn over Rold Skov

Danmarks største oprindelige skov rummer naturligvis et alsidigt dyreliv. På sine 8000 hahar Rold Skov så mange forskellige natur- og skovtyper, at en meget stort andel af dyr knyttet til skov, mose og eng findes her.

Røvere fra Rold

Uanset årstid er skoven tilgængelig for alle

I foråret med sine lysegrønne farver, om sommeren i al sin pragt og vælde, rødmalet i efteråret og sneprydet om vinteren. 
En travetur i skoven med en af områdets dygtige guider er en sund oplevelse for krop og sjæl.

Kanotur på Lindenborg Å

Mærk vindens susen og ikke mindst naturens egen stilhed, når kanoen roligt sejler med strømmen ad den bugtede Lindenborg Å. 

Vandretur i Rebild

Uanset årstid er skoven tilgængelig for alle. I foråret med sine lysegrønne farver, om sommeren i al sin pragt og vælde, rødmalet i efteråret og sneprydet om vinteren. 

Fiskere ved Store Økssø

Åer og søer i Rebild byder fiskerne velkommen og der er gode muligheder for selv at fange aftensmaden og samtidig opleve en enestående natur. 

Cykleferie i Rebild

Der er mange muligheder for stop undervejs, for at bade i en af de dejlige skovsøer, lade børnene boltre sig på naturlegepladserne, benytte en af de mange etablerede bålpladser til fri afbenyttelse eller overnatning på en af de mange naturlejrpladser i området.

Rold Skov

ROLD SKOV
75 % af skoven er i privateje og denne del ejes primært af 3 godser:
Lindenborg, Nørlund og Willestrup. Staten ejer de sidste 25 %, og dette areal administreres af Skov- og Naturstyrelsen Himmerland.

Rebild Bakker

365 dage om året er Rebild Bakker et storslået og smukt kuperet hedelandskab, men én dag om året er bakkerne fest og farver. Det er på den amerikanske uafhængighedsag, den 4.

Sider