Rebild Kulturuger

Rebild Kulturuger

Kulturugerne, som traditionen tro vil løbe af stablen medio september, vil i år bære præg af idéerne og engagementet fra forårets tabte finale om Kulturpunkt 2013.Det blev som det måske er nogen bekendt, den skæve og farverige idé, Bunkerlove, om at udsmykke bunkerne langs Vesterhavskysten, som i sidste ende løb med pengepræmien.

Bunkeranlægget Regan Vest - Landets bedst bevarede kold-krigsbunker bliver måske museum

Regeringsbunker "Regan Vest"

Der arbejdes stadig målrettet på at få åbnet Regan Vest for offentligheden og dermed danne grundlag for en ny turistattraktion, hvilket kom nærmere målet da beredskabsforliget d. 12. november 2012, indebar at regeringen/folketinget besluttede at udtage Regan Vest af beredskabet. 

Nu har Kulturstyrelsen besluttet at frede anlæg og inventar og dermed sikre, at et af Danmarks mest monumentale spor fra den kolde krig bevares for eftertiden.

Historien om RebildPorten

I gamle dage var de traditionelle røde træportaler 
fra statsskovene symbolet for Rold Skov og Rebild Bakker. 
Men nu har området fået en ny portal – RebildPorten, 
der nu er det samlingspunkt, der informerer, 
inspirerer og aktiverer de besøgende; en port til naturen, 
historien og de mange muligheder for oplevelser i området. 

MTB i Rold Skov

På mountainbike i Rold Skov

Er du til tempo og udfordringer
Så har vi en velkendt mountainbikerute, der går gennem et flot og varieret terræn som veksler mellem kørsel på grusvej og små skovstier, til fladt og stærkt kuperet terræn.

Så undervejs er der nok at se til, både hvad angår cykling og seværdigheder! Når ruten er kørt igennem har man passeret bl.a. St. Økssø, Stendalen, Ravnkilde og Gravlev Ådal og tilbagelagt 23 km og ca. 600 højdemeter.

Røvere fra Rold

Guider og Røvere

Uanset årstid er skoven tilgængelig for alle

I foråret med sine lysegrønne farver, om sommeren i al sin pragt og vælde, rødmalet i efteråret og sneprydet om vinteren. 
En travetur i skoven med en af områdets dygtige guider er en sund oplevelse for krop og sjæl.
Læs Mere om Guider i Rebild...

Kanotur på Lindenborg Å

Kanosejlads i Rebild

Mærk vindens susen og ikke mindst naturens egen stilhed, når kanoen roligt sejler med strømmen ad den bugtede Lindenborg Å. 
Kast fiskesnøren ud og fang selv din aftensmad i åen eller medbring en herlig picnic, som kan nydes ved Lille Blåkilde. Det er et oplagt sted at gå i land og holde en pause. 

HUSK: Det er kun på åen, du må sejle, mens det er forbudt at sejle i kilderne og deres afløb.

Vandretur i Rebild

Vandring

Uanset årstid er skoven tilgængelig for alle. I foråret med sine lysegrønne farver, om sommeren i al sin pragt og vælde, rødmalet i efteråret og sneprydet om vinteren. 
Skovens kilder er Nordeuropas mest vandrige. Åerne byder lystfiskerne velkommen, og rundt omkring i skoven er der primitive overnatningssteder og mulighed for at gøre brug af skovens bivuakker. 

Fiskere ved Store Økssø

Fiskeri i Rebild

Åer og søer i Rebild byder fiskerne velkommen og der er gode muligheder for selv at fange aftensmaden og samtidig opleve en enestående natur. 

Golfferie i Rebild

Golf

Rold Skov Golfklub
I Rold Skovs udkant, ved Skørping, ligger Rold Skov Golfklub, hvor banen leder tankerne hen på de skotske landskaber. Den snor sig gennem bakker, og hullerne følger naturens oprindelige former. 

Banen krydser blandt andet vandløb og bringer områdets små søer i spil. 
En spændende golfmæssig udfordring. 

Cykleferie i Rebild

På cyklen i Rebild

Der er mange muligheder for stop undervejs, for at bade i en af de dejlige skovsøer, lade børnene boltre sig på naturlegepladserne, benytte en af de mange etablerede bålpladser til fri afbenyttelse eller overnatning på en af de mange naturlejrpladser i området.
Du kan vælge at køre på egen hånd, eller følge de markerede cykelruter. Turistbureauet er behjælpeligt med gode cykelkort og turforslag.

Røverne fra Rold

Røverne fra Rold

Ellers har du nu mulighed for at krydre vandreturen med dette festlige og overraskende indslag. 
Med et overfald af de fæle og utilregnelige røvere kan udflugten eller vandreturen blive en oplevelsen du sent vil glemme. 

Guider i Rebild

Vi tilbyder en lang række tematiserede 2 timeres guidede traveture
De guidede traveture foregår bl.a. i Nationalparken Rebild Bakker, Gravlev Ådal, Troldeskoven, Bjergeskoven og St. Økssø området.  På alle ture er der rigtig meget at fortælle omkring historien, naturen, geologien - og ikke mindst de mange gode historier der knytter sig til denne egn.

Rold Skov

Rold Skov

ROLD SKOV
75 % af skoven er i privateje og denne del ejes primært af 3 godser:
Lindenborg, Nørlund og Willestrup. Staten ejer de sidste 25 %, og dette areal administreres af Skov- og Naturstyrelsen Himmerland.

I 1826 bestod skoven hovedsagelig af mere eller mindre åben bøgeskov vekslende med krat, udstrakte moser og heder. Fra 1850 tog man for alvor fat på tilplantning med nåletræ.

Rebild Bakker

Rebild Bakker

365 dage om året er Rebild Bakker et storslået og smukt kuperet hedelandskab, men én dag om året er bakkerne fest og farver. Det er på den amerikanske uafhængighedsag, den 4. juli, hvor turister, dansk-amerikanere, lokale, verdenskendte talere og ind imellem også kongelige, samles i bakkerne og deltager i årets Rebildfest.

Søerne i Rebild

Få en enestående naturoplevelse ved områdets smukke søer

Store Økssø
ligger smukt inde i Rold Skov, omkranset af skovens træer.
Søen ligger umiddelbart ved Mosskov Pavillonen, som er et yndet og gammelt traktørsted og udgør et populært udflugtsmål for hele familien.
Der må bades i søen, og selvom vandet er brunt, er det glimrende badevand.