Gravlev Kilde

Kilderne i Rebild og Rold Skov

Rold Skov-områdets mange kilder hører til Nordeuropas vandrigeste kilder. Intet andet sted mellem Alperne og Nordkap findes der kilder, der giver så maget vand. En kildes størrelse måles ved vandføringen, som er det antal liter vand, der løber igennem kilden pr. sekund.

De mest kendte kilder er Store Blåkilde, Lille Blåkilde, Ravnkilde og Springkilden, men der findes mange andre kilder i området.

Skovmærke

Årets gang i Rold Skov og Rebild bakker

Forår

Marts
I marts dukker purpurrøde fine tråde frem af hasselbuskens hunlige blomsterknopper, klar til at modtage bestøvning fra de gule hanrakler. Der er smalhals for især råvildtet, som roder skovbunden op i søgen efter anemonernes skud og rødder. Alt er brunt og vissent undtagen i skovens kilder, hvor den konstante vandtemperatur på 7 – 8 grader får vandplanterne til at stå friskt grønne året rundt.

Oplevelsesmarked ved Rebildfesten d. 4. juli

Oplevelsesmarked ved Rebildfesten

RebildPorten afholder igen i år Oplevelsesmarked ved Rebildfesten d. 4. juli.

Her kan du møde og købe unikke og personligt fremstillede smykker, møde en ægte nordjysk vinbonde og smage hans lokalt dyrkede vin. Du kan købe flotte Gotlandske pelsskind, smage og købe lokalt produceret honning og mjød, købe unikke trævarer samt købe og smage chokolade, delikatesser og kvalitetsvine.

TRÆDTIL DANMARK i Rebild

Trædtil Danmark i Rebild

HELE DANMARK TRÆDER TIL

Vi glæder os til at se dig søndag den 28. august til TRÆDTIL REBILD.

Når du deltager, er du med til at forene en god dag på cyklen med en indsats i kampen mod kræft.

TRÆDTIL DANMARK er et motionscykelløb for dig, din familie, dine venner og kollegaer, som ønsker at gøre en forskel i kampen mod kræft, samtidig med du gør noget godt for dig selv.

På svampejagt i Rold Skov

På svampejagt i Rold Skov

Spisesvampe er i høj kurs i en tid, hvor mad fra naturen igen er blevet en skattet del af familiens køkken. Det er en dejlig aktivitet for hele familien, det giver motion, frisk luft og natur på nært hold og så er det også en jagt med elementer af spænding, konkurence og en lille smule magi. Når du endelig finder det helt rigtige sted med fx store flotte kantareller eller Karl Johan Svampe, er det en stor oplevelse og svampejægere holder ofte de bedste steder for sig selv.

Naturens Spisekammer

Naturens spisekammer

Naturen byder på et righoldigt udvalg af smagsoplevelser

- lige fra Birk og Brombær over Hyld og Kvan og til Skovsyre og Violer. Men man bliver nødt til at lære planterne at kende, så man ikke tager fejl af dem – der er ingen vej uden om.

Red Bull Rævejagt i Rold Skov og Rebild bakker

Red Bull Rævejagt 2016

Er du hurtigere end Simon Andreassen?

Mountainbike løbet Red Bull Rævejagt vender tilbage til Rebild Bakker til oktober

Lørdag d. 8. oktober slippes MTB-verdensmesteren Simon Andreassen atter løs i en intens jagt på 450 ryttere i Rebild Bakker og Rold Skov.

Træer med historie

Træer med historie

I Rold Skov findes der rigtig mange specielle og flotte træer, nogle af dem er blevet opkaldt efter personer, der havde deres færden i skoven og en betydning for området og skoven.

Bjergeskoven

Bunkeranlægget Regan Vest - Landets bedst bevarede kold-krigsbunker bliver måske museum

Regeringsbunker "Regan Vest"

Der arbejdes stadig målrettet på at få åbnet Regan Vest for offentligheden og dermed danne grundlag for en ny turistattraktion, hvilket kom nærmere målet da beredskabsforliget d. 12. november 2012, indebar at regeringen/folketinget besluttede at udtage Regan Vest af beredskabet. 

Nu har Kulturstyrelsen besluttet at frede anlæg og inventar og dermed sikre, at et af Danmarks mest monumentale spor fra den kolde krig bevares for eftertiden.

Planter i Rold Skov

Planter i Rold Skov

Selvom en meget stor del af skovmassivet Rold Skov er domineret af nåletræsproduktion, findes der alligevel i skoven områder, der byder på botaniske oplevelser i særklasse. Tænk bare på Frueskoen i Bjergeskoven, på Rold Skov bøgene i Troldeskoven, heden i Rebild Bakker, Lindenborg ådal med både ellesumpe og orkideenge, skovens forskellige typer af næringsfattige søer, kilderne der er grønne året rundt, højmoserne og meget mere. Rold Skov inviterer til botanisk skattejagt.

Ravn over Rold Skov

Dyr i Rold Skov

Danmarks største oprindelige skov rummer naturligvis et alsidigt dyreliv. På sine 8000 hahar Rold Skov så mange forskellige natur- og skovtyper, at en meget stort andel af dyr knyttet til skov, mose og eng findes her.

Historien om RebildPorten

I gamle dage var de traditionelle røde træportaler 
fra statsskovene symbolet for Rold Skov og Rebild Bakker. 
Men nu har området fået en ny portal – RebildPorten, 
der nu er det samlingspunkt, der informerer, 
inspirerer og aktiverer de besøgende; en port til naturen, 
historien og de mange muligheder for oplevelser i området. 

MTB i Rold Skov

På mountainbike i Rold Skov

Er du til tempo og udfordringer
Så har vi en velkendt mountainbikerute, der går gennem et flot og varieret terræn som veksler mellem kørsel på grusvej og små skovstier, til fladt og stærkt kuperet terræn.

Så undervejs er der nok at se til, både hvad angår cykling og seværdigheder! Når ruten er kørt igennem har man passeret bl.a. St. Økssø, Stendalen, Ravnkilde og Gravlev Ådal og tilbagelagt 23 km og ca. 600 højdemeter.

Røvere fra Rold

Guider og Røvere

Uanset årstid er skoven tilgængelig for alle

I foråret med sine lysegrønne farver, om sommeren i al sin pragt og vælde, rødmalet i efteråret og sneprydet om vinteren. 
En travetur i skoven med en af områdets dygtige guider er en sund oplevelse for krop og sjæl.
Læs Mere om Guider i Rebild...

Kanotur på Lindenborg Å

Kanosejlads i Rebild

Mærk vindens susen og ikke mindst naturens egen stilhed, når kanoen roligt sejler med strømmen ad den bugtede Lindenborg Å. 
Kast fiskesnøren ud og fang selv din aftensmad i åen eller medbring en herlig picnic, som kan nydes ved Lille Blåkilde. Det er et oplagt sted at gå i land og holde en pause. 
Fra åsiden kan du også se kilden Blåhøl ved Skindbjerg, som er ret svær tilgængelig fra landsiden, men i kano kan du komme helt tæt på kilden.